Omgeving

Omgeving

B&B Lauwerstate ligt rechtstreeks onder de waddenzeedijk naast een autoluwe weg aan het einde van het dorpje Peazens. Elke kamer heeft vrij uitzicht op het uitgestrekte Noord-Oost Friese landschap, de akkers en molen “de Hond”.

Je wandelt of fietst vanaf de achterdeur zo de natuur in en er zijn veel verrassende activiteiten in de omgeving te vinden.

Peazemerlannen

Aan de prachtige Waddenzee, UNESCO Wereld Erfgoed, ligt naast de zeedijk het kweldergebied de Peazemerlannen, een prachtig natuurgebied met veel vogelsoorten. Geliefd bij vogelaars en fotografen vanwege de diversiteit aan soorten. Je vind hier bijvoorbeeld de velduil, gefotografeerd door één van onze gasten: Zeno Swijtink.

Noorderlicht Lauwersstate

Moddergat

Aan het dorp Peazens zit het tweelingdorp Moddergat verbonden. Hier vind je museum ‘t Fiskershúske, de oude garnalenfabriek en koffie- en theedrinkerij Yke Muoi.
Daarnaast kun je ook lopend over de dijk naar de bekende “paaltjes” van Peazens-Moddergat. 

Bij heldere nachten is enkele keren per jaar het Noorderlicht te bewonderen. 

 

Drone foto B&B Lauwersstate

Wadlopen, Ameland en schiermonnikoog

De B&B is een prachtige uitvalsbasis voor een dagtrip naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. De boot vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog ligt op 10 autominuten van de B&B. De boot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd op 20 autominuten rijden. 

Het is ook mogelijk om van of naar één van de eilanden te wadlopen. 
Vanaf Peazens kun je een wadlooptocht van twee uur doen met een gids of natuurlijk met schone schoenen genieten vanaf de zeedijk.

Night sky park Lauwersmeer

night sky park Lauwersmeer

Het Night Sky park Lauwersmeer ligt op een steenworp afstand. Omdat hier geen lichtvervuiling is, kun je genieten van de mooiste sterrenluchten.

Overdag kun je heerlijk recreëren aan het Lauwersmeer en in de pittoreske dorpjes in de omgeving.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen, bijvoorbeeld het grootste indoor klimpark van Nederland: Waddenfun!

Foto gemaakt door Marlou de Jong.

 

 

dokkum, town, canal

Dokkum

De oude stad Dokkum is één van de Elfsteden, waar je heerlijk kunt eten in de diverse restaurants, genieten van een drankje bij de lokale bierbrouwers of shoppen bij de lokale winkels. Dokkum is een kwartier rijden vanaf B&B Lauwersstate.

Meer weten over wat je allemaal in de buurt kunt doen? Neem dan contact met ons op.